2025 Volkswagen Transporter krijgt nieuwe styling en technologie

Volkswagen zal zijn nieuwe Transporter-busje in het voorjaar van 2025 lanceren, met een geschatte vanafprijs van ongeveer € 40.000. Deze nieuwste versie van de iconische middelgrote bus, die sinds 1950 onder verschillende namen in productie is, vervangt de Transporter 6.1 en heet simpelweg de Transporter, waarmee een einde komt aan elk verwarrend nummeringssysteem.

Volkswagen Transporter

De 2025 Transporter heeft grotere afmetingen dan zijn voorganger. Hij is langer en breder, met een langere wielbasis en een grotere opening tussen de achterste wielkasten. Deze verbeteringen resulteren in een laadruimte van 5,8 kubieke meter, waardoor het gemakkelijker is om Europallets te laden. Het model met standaardlengte heeft een maximaal laadvermogen van 1,33 ton, een verbetering ten opzichte van de 1,28 ton van de meest capabele versie in het huidige assortiment.

Er zal ook een model met lange wielbasis beschikbaar zijn, met een 400 mm langere wielbasis en een grotere totale lengte. In modellen met een hoog dak bereikt de totale laadcapaciteit 9,0 kubieke meter, voldoende voor drie Europallets.

De Volkswagen Transporter uit 2025

De nieuwe Transporter wordt in verschillende uitvoeringen aangeboden, waaronder bestelwagens met twee of drie zitplaatsen, een bestelwagen met zes zitplaatsen en, uniek voor een bestelwagen van dit formaat, een dubbele cabine met zes zitplaatsen en open laadbak.

Hoewel de technische specificaties nog niet volledig zijn bekendgemaakt, zal de 2025 Transporter zijn productiefaciliteit delen met de Ford Transit Custom. Als zodanig wordt verwacht dat het vergelijkbare aandrijflijnopties zal bieden, waaronder 2,0-liter dieselmotoren die 80 kW of 100 kW produceren, en een plug-in hybride die tot 56 kilometer op één lading kan rijden. De volledig elektrische e-Transporter zal naar verwachting de 336 kilometer lange actieradius van de Ford e-Transit Custom en de 100 kW en 160 kW vermogens evenaren.

Binnenin beschikt de 2025 Transporter over een 30,48 cm aanpasbaar digitaal instrumentendisplay naast een 33,02 cm infotainment touchscreen met DAB+, Android Auto en Apple CarPlay. De versnellingspook is op de stuurkolom gemonteerd om de beenruimte te vergroten en een drukknopparkeerrem vervangt de traditionele handrem.

Binnenin de Volkswagen Transporter van 2025

Deze bus biedt talloze opbergoplossingen, waaronder bekerhouders in de middenconsole en extra opbergruimtes in het bovenste deel van het dashboard. Afhankelijk van de configuratie zijn er maximaal zeven USB-A-, USB-C- en 12V-aansluitingen beschikbaar. Een optionele 230V/400W-powerhub kan worden toegevoegd, die kan worden gekoppeld aan een omvormer voor een 2,3 kW-voeding op plug-in hybride versies.

Extern, hoewel de ontwerpontwikkeling subtiel is, hinten de ontwerpers van Volkswagen naar inspiratie van de VW ID Buzz, wat suggereert dat het uiterlijk mogelijk creatiever is dan zijn voorgangers. De wielmaten variëren van 40,64 cm tot 48,26 cm, waarbij de grootste verkrijgbaar is in een diamantgeslepen afwerking.

De Volkswagen Transporter uit 2025

De achterkant is opnieuw ontworpen en biedt de keuze tussen een bovenaan scharnierende achterklep of zijwaarts scharnierende schuurdeuren. Beide opties lopen laag door in de achterbumper, waardoor de drempelhoogte wordt verlaagd voor eenvoudiger laden van vracht.

De Volkswagen Transporter uit 2025

Er is ook een versie met vierwielaandrijving aangekondigd, de Panamericana, met een stoere carrosserie, 48,26 cm lichtmetalen velgen en geavanceerdere LED-koplampen.

Laatste artikels

spot_img

Gerelateerde artikelen